Пенітенціарна академія України

«Голокост – незагоєна рана в історії України» – виставка книжок у науковій бібліотеці Пенітенціарної академії України

💔«Голокост – незагоєна рана в історії України» – під такою назвою відкрилась виставка книжок у науковій бібліотеці Пенітенціарної академії України.
📌83 роки тому в Києві, у Бабиному Яру, трапилась страшна трагедія, символ нелюдської жорстокості та порушення прав людини – нацисти вчинили масові розстріли майже 34 тисяч євреїв. Ця подія є частиною колективної пам’яті українського народу та всього цивілізованого світу.
🔰З нагоди роковин тотального геноциду євреїв нацистським режимом Пенітенціарна академія України організувала виставку, присвячену пам’яті жертв Бабиного Яру. На виставці представлені архівні матеріали, художні та документальні твори, фотографії і свідчення тих, хто пережив ці події.
Вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру – це не тільки акт поваги до тих, хто загинув, але й нагадування для всіх нас про важливість захисту прав людини в будь-який час і в будь-яких обставинах.
Про перебіг трагедії Голокосту у Чернігові у вересні 1941 р. розповіла доцент кафедри економіки та соціальних дисциплін кандидат історичних наук Алла Попружна.
☝️Пам’ять про такі трагедії як Бабин Яр допомагає майбутнім поколінням усвідомити, до яких жахливих наслідків можуть призвести ненависть, дискримінація, нетерпимість, расизм та війна. Саме тому подібні виставки відіграють важливу роль у збереженні історичної пам’яті і вихованні молоді на засадах толерантності, людяності, поваги та рівності. Лише через усвідомлення минулих помилок можна побудувати гідне майбутнє.
 

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту