Пенітенціарна академія України

Круглий стіл у Кракові щодо розвитку програм навчання працівників пробації в Україні

LКруглий стіл щодо розвитку програм навчання працівників пробації в Україні відбувся 11–12 вересня у Кракові (Республіка Польща).

Організатор заходу – Центр міжнародно-правового співробітництва (The Center for International Legal Cooperation (CILC). Модератор – Ханс ван ден Берг, менеджер проєкту Центру міжнародно-правового співробітництва CILC.

Від української сторони взяли участь: Олена Суботенко – заступниця директора Державної установи «Центр пробації»; Вікторія Ключ – начальниця відділу по роботі з персоналом Державної установи «Центр пробації»; Маргарита Поцелуйко – начальниця сектору взаємодії з міжнародними партнерами Державної установи «Центр пробації»; Наталія Верещінська – експертка Центру суддівських студій; Андрій Алєксєєв – експерт Центру суддівських студій. Від Пенітенціарної академії України в роботі круглого столу брав участь Володимир Пармінський – заступник директора Інституту професійного розвитку, який під час заходу презентував діяльність Інституту професійного розвитку ПАУ. 

Учасники від Нідерландів: Діан ден Гартіг – радниця з питань навчання і розвитку Академії пробації; Марк ван дер Грааф – тренер Служби пробації Нідерландів; Ель Мамун Лукілі – коуч/радник і тренер Служби пробації Нідерландів; Раймонд Свеннегюйс – радник з питань розробки політик і програм при Службі пробації Нідерландів; Доменіко Фоті – представник проєкту Центру міжнародно-правового співробітництва CILC. 

Учасники круглого столу презентували для розгляду Українську програму менторства: концепцію, дизайн та реалізацію. Служба пробації Нідерландів представила свою Програму наставництва, загальний огляд процесу адаптації, тренерів з контролю якості та супервайзерів з вивчення кейсів.

Під час заходу відбулося активне обговорення нідерландських програм та результатів програми менторства. Сторони визначили відповідні навички й теми для подальшого навчання.

У підсумку роботи круглого столу – професійної дискусії сторони домовились про подальшу співпрацю: розроблення тренінгу для тренерів/наставників, визначення спільних обов’язків нідерландських та українських наставників, інструкторів з якості та керівника навчання на основі кейсів; обговорили й визначили дизайн навчального тижня для тренінгу тренерів/наставників; участь у науково-практичних заходах з питань діяльності пробації в Україні та Нідерландах.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту