Пенітенціарна академія України

Початок навчання за програмою тренінгу «Українська мова для виконання службових (професійних) обов’язків»

“Статус української мови як єдиної державної мови передбачає обов’язковість її використання на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та місцевого самоврядування, а також в інших публічних сферах суспільного життя”.

🔰З 10 жовтня в рамках «Школи тренерів» Інституту професійного розвитку в Пенітенціарній академії України розпочалось навчання за програмою тренінгу «Українська мова для виконання службових (професійних) обов’язків».

🔹Протягом двох днів в онлайн-форматі будуть проведені заняття для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України та державних службовців, які дозволять підвищити рівень мовно-комунікативної компетенції; вдосконалити навички володіння усною і писемною формами державної мови задля застосовування української під час виконання службових (посадових) обов’язків.

👩🏻‍🏫Авторка та тренерка програми – Оксана Дженджеро, доцентка кафедри підвищення кваліфікації працівників пробації Інституту професійного розвитку ПАУ, кандидатка педагогічних наук, доцентка, волонтерка, популяризаторка української мови, спікерка освітніх івентів, сертифікована тренерка освіти (НАПН України, 2018).

Під час навчання досліджено правові засади мовної політики в Україні та зміни в новій редакції Українського правопису; підвищено рівень мовно-комунікативної компетенції; вдосконалено навички володіння усною і писемною формами державної мови.

До тренінгової програми входять два напрями роботи: «Культура усного ділового мовлення персоналу ДКВС України, державних службовців» та «Ділові папери як основний вид писемної комунікації персоналу ДКВС України, державних службовців», а також виконання самостійної роботи.

Обсяг програми0,5 кредиту ЄКТС (15 годин, з них 12 годин авдиторних і 3 години самостійної роботи).

Усі учасники отримали сертифікати та вдосконалили мовні знання і мовленнєві навички, що сприятиме якісному виконанню основних та додаткових службових (посадових) обов’язків.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту