Пенітенціарна академія України

Тренінг щодо захисту прав людини

«Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» – стаття 3 Конституції України.

Незалежність України, її європейський курс розвитку відкрили нову сторінку правової площини прав людини, закріплених у законодавчих актах держави та міжнародно-правовому регулюванні і захисту.

«Свобода від насильства – основне право людини!» – квінтесенція тренінгу «Захист прав людини в Чернігівській області» для здобувачів вищої освіти юридичного факультету Пенітенціарної академії України, який провів Чернігівський громадський комітет захисту прав людини www.protection.org.ua.

Будь-який вияв насилля недопустимий у цивілізованому суспільстві! Будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру однієї людини стосовно іншої – це порушення конституційних прав і свобод, тому що наносять моральну шкоду, шкоду фізичному чи психічному здоров’ю. Сьогодні важливо підвищувати рівень ⚖️ правової обізнаності суспільства та компетенції майбутніх правозахисників.

Формування навичок адвокації та емоційного інтелекту, вміння ефективно надати кваліфіковану допомогу і комунікувати з людьми, які стали жертвами насилля, є важливим елементом практичної підготовки майбутніх юристів Пенітенціарної академії України.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту