Пенітенціарна академія України

Міжвідомчий круглий стіл «Ратифікація Римського статуту: проблеми та наслідки»

🧐 Який вплив має ратифікація Римського статуту на правосуддя щодо воєнних злочинів та які зміни сьогодні відбуваються в національному законодавстві – розглянули на міжвідомчому круглому столі «Ратифікація Римського статуту: проблеми та наслідки» в ПАУ.
📌 Захід організувала кафедра кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології Пенітенціарної академії України для здобувачів вищої освіти юридичного факультету.
🔰 Молодь ПАУ мала змогу обговорити концептуальні питання, пов’язані з побудовою міжнародної кримінальної юстиції, її взаємодію з національною системою правосуддя та вдосконалення законодавства України у зв’язку з ратифікацією Римського статуту.
У роботі круглого столу взяли участь фахівці-практики, які детально розповіли про проблемні питання, що можуть виникнути у зв’язку з імплементацією положень Римського статуту в національне законодавство України:
▪️ Євгеній ЛАЗОРЕНКО — прокурор прокуратури Чернігівської області;
▪️ Аліна ПОПЛАВСЬКА — слідчий слідчого управління Головного правління Національної поліції в Чернігівській області;
▪️ Наталія ВИСОЦЬКА — суддя Чернігівського апеляційного суду;
▪️ Галина КАНИГІНА — суддя Верховного Суду у відставці.
✅ Подібні зустрічі за участю науково-педагогічних та практичних працівників органів досудового розслідування і представників суду є особливо важливими для наших майбутніх правознавців, враховуючи теперішні зміни до законодавства України.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту