Пенітенціарна академія України

Круглий стіл «Судовий експерт як суб’єкт запобігання воєнним злочинам»

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну було розпочато 127 814 кримінальних проваджень. Ці руйнування назавжди залишаться в історії нашої держави як свідки найстрашніших часів.
🔰 Судові експерти – фахівці, що сьогодні займаються дослідженням зруйнованих об’єктів інфраструктури, житлових будинків тощо та підготовкою документів для судового розгляду. Здобувачі вищої освіти ПАУ мали змогу дізнатися більше про особливості роботи судових експертів у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів на круглому столі «СУДОВИЙ ЕКСПЕРТ ЯК СУБ’ЄКТ ЗАПОБІГАННЯ ВОЄННИМ ЗЛОЧИНАМ».
📌 Захід організували і провели науково-педагогічні працівники кафедри кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології юридичного факультету і кафедри тактико-спеціальної підготовки ПАУ за участі представників прокуратури Чернігівської області, Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, фахівців експертних установ:
– начальника відділу прокуратури Чернігівської області Кирила ПУГАЧОВА;
– слідчого Головне управління Національної Головного управління Національної поліції (Поліція Чернігівської області) в Чернігівській області Аліни ПОПЛАВСЬКОЇ;
– завідувача відділу технічної експертизи документів, психологічних, почеркознавчих та лінгвістичних досліджень Науково-дослідного центру незалежних судових експертиз Міністерства юстиції України Олександра ГУМЕНСЬКОГО;
– головного судового експерта сектору біологічних досліджень та обліку Чернігівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС Тетяни ШИЛО.
✅Подібні зустрічі є особливо корисними для наших майбутніх ⚖️ правознавців і допомагають їм краще зрозуміти важливість та особливості розслідування кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів в Україні.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту