Пенітенціарна академія України

Заняття для працівників уповноважених органів з питань пробації

Тренінг з підвищення стресостійкості працівників у професійній діяльності, присвячений Всесвітньому дню психічного здоров’я, який щорічно відзначається в Україні та світі 10 жовтня, відбувся в Пенітенціарній академії України.

Заняття проведено онлайн для працівників уповноважених органів з питань пробації, які за видом діяльності стикаються зі стресовими та конфліктними ситуаціями в професійній діяльності.

Кваліфіковані спеціалісти «Школи тренерів» Інституту професійного розвитку ПАУ Крістіна СІРЕНКО, в.о. завідувача кафедри підвищення кваліфікації працівників пробації, та Оксана МІРОШНИЧЕНКО, начальник кафедри психології, проводили пізнавальні психологічні практики.

Мета заходу – набуття знань, умінь і навичок, необхідних для успішного запобігання та подолання стресових ситуацій, підвищення рівня саморегуляції особистості, зняття емоційної напруги, надання підтримки особам, які зазнали впливу травмувальних подій.

Тренінг базується на загальній професійній програмі «Психологічна реабілітація та позбавлення посттравматичного стресового розладу «Зростаюча особистість – зцілене суспільство». Провайдер – швейцарська неурядова організація «Міжнародні проєкти» (“International Projects“), а також застосовано ізраїльський проєкт компанії Israel Trauma Coalition (ITC) з психологічної стресостійкості, де вищезгадані тренери пройшли навчання.

Фахівці надали рекомендації щодо правил проведення підтримувальних бесід з особами, які зазнали впливу травмувальних подій, ознайомили з принципами першої емоційної підтримки.

Особливу увагу учасників зосередили на діагностиці рівня стресостійкості; техніці підвищення рівня стресостійкості, заснованої на емоційно сфокусованому подоланні стресу, проблемно-орієнтованій техніці, що дозволяє негайно відновити свій стан; експрес-техніці для використання на роботі.

Працівники уповноважених органів з питань пробації опрацювали вправи для тренування психологічної стійкості та візуалізації мети, постановки завдань, виявлення своїх сильних сторін.

Учасники тренінгу відзначили, що отримали не лише нові знання, а й корисні практики самодопомоги у стресових ситуаціях. Адже успішному відновленню після стресових і травмувальних подій сприяє вчасно надана психологічна допомога, а підтримка оточення зміцнює нашу стійкість і згуртованість.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту