Пенітенціарна академія України

Інтерактивна зустріч «CENTROPA: можливості та перспективи використання освітніх ресурсів»

Пенітенціарна академія України – провідний науковий і методичний центр, що сприяє розширенню наукових знань та регулярно проводить просвітницьку діяльність, зокрема щодо теми трагедії Голокосту.
☝️За проведеним ПАУ соціологічним опитуванням, 80 % дітей дізнаються про події Голокосту саме у школі від своїх учителів.
Сьогодні ПАУ зібрала вітчизняних та зарубіжних науковців, експертів і педагогів регіону на інтерактивній зустрічі «CENTROPA: можливості та перспективи використання освітніх ресурсів».
📌Centropa – міжнародна організація, яка збирає фото- та відеоматеріали, «живі» розповіді. Сьогодні інформаційна база платформи продовжує розвиватись, її використовують викладачі у всьому світі.
🔹Про важливість розвитку співпраці Пенітенціарної академії України із зарубіжними колегами (організацією Centropa і Єврейським музеєм «Галіція» у м.Краків (Żydowskie Muzeum Galicja)), а також про можливості реалізації спільних проєктів розповіла на заході в.о. ректора Академії Юлія ПЕТРОВСЬКА.
🤝Свідченням розвитку партнерських зв’язків ПАУ з польськими колегами стало підписання меморандуму з директором Єврейського музею «Галіція» (м. Краків) Яцеком СТАВІСЬКИМ.
У рамках заходу з викладачами закладів освіти Чернігівщини обговорили перспективи використання платформи Centropa.
🔰 Досвідом використання матеріалів Centropa під час наукової та педагогічної діяльності в Пенітенціарній академії України поділились доцент кафедри економіки та соціальних дисциплін кандидат історичних наук, доцент Алла Попружна
та в.о. начальника відділу наукової діяльності та міжнародного співробітництва кандидат педагогічних наук Alina Kvitka:
💬«Молоде покоління – візуали. Вони сприймають світ через творчість, емоції. Тому інтерактивні матеріали і методики Centropa є особливо важливими. Ми використовуємо їх на семінарських і практичних заняттях із соціології, історії та англійської мови».
🔰 Історія фіксується не лише в документах та записах істориків – її розповідають очевидці і причетні до подій люди.
Про важливість вивчення сторінок єврейської історії Чернігова розповів на заході голова єврейської громади Чернігова Олександр ЧЕВАН:
💬«Заслуга цих людей не в тому, що їх знищили, а в тому, що вони жили. Найважливіше – це зібрання свідчень про життя та збереження людського виміру нашої історії».
Щиро дякуємо нашим колегам за участь у заході та інтерес до теми збереження національної пам’яті.

Пенітенціарна академія України

Контактна інформація

©2024. Пенітенціарна академія України

Перейти до вмісту